Ciprian Marica a dezvăluit bugetul de care are nevoie Farul pentru a se lupta cu granzii din Liga Campionilor.
Farul Constanța este singura echipă care va reprezenta România în preliminariile Ligii Campionilor, în sezonul următor.
Ciprian Marica, acționar la Farul, susține că trupa lui Gică Hagi ar avea nevoie de un buget de 50 de milioane de euro pentru a se putea duela cu echipele din grupele Ligii Campionilor.
„(n.r. ce buget ar fi necesar pentru a juca în Liga Campionilor?) Păi dacă ne uităm pe bugetul echipelor de Champions League vorbim de peste 100 de milioane de euro. Dar eu cred că un club din România, cu priceperea noastră, la un 50 de milioane am putea fi frecvent în Champions League. Sigur, suntem departe, foarte departe. Uitați-vă că bugetul maxim din România este undeva la 10 milioane. Deci… Și acela e cu eforturi și foarte greu.
Greu de crezut că vom putea ajunge în condițiile actuale la buget de 50 de milioane de euro, la o echipă în România. Țînând cont că ne-a luat 20 de ani să schimbăm o lege a finanțării, a impozitării salariilor sportivilor, mă gândesc că încă 20 de ani nu ar fi mult. Să reușim să schimbăm ceva, să dăm posibilitatea cluburilor de a atrage mai mulți bani în sport. Trebuie să avem doar răbdare”, a declarat Ciprian Marica.
„(n.r. e greu să atragi banii la Farul Constanța?) La nivelul pretențiilor suporterilor, iubitorilor de fotbal, da, e greu. E greu pentru așteptările pe care le au. În rest, ne descurcăm cu ceea ce realizăm și reușim la Constanța. Mai bine de 7 ani de zile am reușit să fim pe profit. Sunt lucruri remarcabile pe care le reușim și care ne fac să fim unici, astăzi, în România.
Nu întâmplător avem un management care funcționează, avem un patrimoniu, o muncă teribilă în spate. Dar la nivelul la care sunt așteptările nu ne putem ridică din punct de vedere financiar.
(n.r. despre Legea Sportului) Legea sportului și legea sponsorizării pentru sport sunt necesare. În a se modifica pentru toți, nu doar pentru unii. Eu cred că uitându-ne ceva mai departe de România, în Vest, această schimbare este aproape imposibilă. Domnul Șucu spunea că trebuie să ne uităm la ceea ce avem. Nu prea avem, din păcate, cam asta e realitatea. Nu avem cum să ne comparăm cu cei de afară. Suntem bucuroși pentru ce realizăm și vedem o creștere în publicul care vine la stadion. Televiziunile și media își doresc, însă partea financiară nu o văd… Până când fotbalul nu va fi un business, greu de crezut că sunt atât de mulți oameni pasionați, încât să eliminăm statul din sport”, a mai spus Ciprian Marica.