Cei mai buni înotători români ai momentului nu vor lipsi de pe lista celor care vor concura la competiţia programată între 10 şi 13 noiembrie, la bazinul din Otopeni.
Concursul are darul de a pregăti Campionatele Mondiale în bazin scurt. Acestea se vor desfăşura la Melbourne în finalul acestui an. David Popovici va concura în probleme de 100 m liber, 200 m liber şi 400 m liber, conform programului anunţat de Federaţia de Nataţie şi Pentatlon Modern.
La rândul său Robert Glinţă va bifa prezenţa la 200m spate, 100 m spate, 50 m spate şi 50 m liber. Favorita întrecerilor feminine va fi Bianca Costea, înscrisă la startul probelor de 50 m liber şi 100 m liber.
Campion mondial şi european în acest an, David Popovici va fi cu siguranţa cel mai urmărit sportiv la Campionatele Naţionale. Toată lumea e cu ochii pe marea revelaţie a sportului românesc din 2022. Performanţele sale l-au impus ca principala speranţă de medalii a României la JO de la Paris din 2024. Atunci, Popovici va avea 20 de ani! Iar timpii săi pot fi chiar îmbunătăţiţi susţine Dorel Tocitu.
„La vârsta asta oasele lui sunt pline cu aer. E încă foarte ușor. Dar trebuie să se pregătească deja pentru ziua în care oasele lui devin mai grele. Va trebui să compenseze atunci prin forță ca să se deplaseze la fel în apă. La masa pe care o are, frecvența brațelor e OK, spunea și Adrian Rădulescu, antrenorul lui, că nu vrea să schimbe acum nimic la acest capitol. Vom vedea cum vor evolua lucrurile”, a fost părerea doctorului în biochimia efortului, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru PlaySport.
Performanţele sale din ultima vreme au stârnit invidie printre cei care aspiră la gloria de care se bucură în prezent David. Antrenorul său, Aurel Rădulescu, spune că acuzaţiile de dopaj la adresa dinamovistului nu mai sunt o noutate.
„Eu ştiu procesul. Nu este prima dată când oamenii au spus așa ceva. Chiar și când era la campionate naționale, la 13-14 ani, oamenii spuneau: ‘Oh, el ia marfa aia bună’. E o situație despre care am discutat cu el. Poate copiii nu au ideea asta, dar părinții vorbesc între ei și se naște un mit, care apoi acesta este pasat și copiilor.
Poate şi spun ceva înainte de concurs. David a fost mereu un copil sociabil, de treabă, îi plăcea să vorbească cu toată lumea. Cred că au fost şi alţi înotători care i-au spus asta. Când le auzi de la copii care au 13 ani și ei chiar cred cu adevărat că e adevărat, atunci e foarte trist”, a relatat antrenorul.