CSA Steaua a disputat meciul cu CSM Alexandria, din etapa 4 a Ligii 2, pe stadionul Steaua, prima prestație a ”Militarilor” pe teren propriu din acest sezon.
Trupa lui Daniel Oprița a avut de ispășit o suspendare în primele etape din campionat, astfel că abia în etapa 4 aceasta a putut juca pe terenul din Ghencea.
Aproximativ 1000 de spectatori, printre care și o micuță galerie din Alexandria, au fost prezenți la meciul care s-a jucat sâmbătă. Partida a avut parte și o inedită brigadă de arbitri.
Ionela Alina Peşu (34 de ani) a condus de la centru partida dintre CSA și CSM Alexandria. Ea a fost ajutată de asistenții Gheorghiță Bălan și Alexandra Theodora Apostu, în timp ce Ana Maria Terteleac a fost arbitru de rezervă.
Peșu, care este din Craiova, despre care se spune că este cea mai frumoasă arbitră din România, nu a avut probleme cu jucătorii, care au fost mult mai atenți în dialogurile cu aceasta pe întreaga durată a partidei.
Ionela Alina Peșu e fost promovată de FRF pe lista FIFA încă din 2018. Înainte de a deveni arbitru, Ionela Alina Peșu a jucat fotbal într-o echipă de băieți la Craiova, mai exact Sporting Craiova.
În prezent, Alina Peșu este și profesoară de educație fizică și sport.
”De la vârsta de 11 până la 14 ani am făcut atletism, apoi am fost puțin timp la handbal. Sportul e activitatea care m-a motivat să îmi depășesc limitele.
Totuși, fotbalul a fost tot ce mi-am dorit! Jucam fotbal cu băieții pentru că în Craiova nu era o formație destinată fetelor. Domnul profesor Alexandru Teuțan, știindu-mi pasiunea pentru fotbal, mi-a propus să mă înscriu la arbitraj.
Și am făcut-o. Și cred că am luat o decizie foarte bună. Între timp, în oraș a apărut și o echipă de fete și m-am dus să joc și fotbal”, spunea Alina, pentru Libertatea, în 2019.
Ioana Alina Peșu a mai spus și peste ce obstacole a trebuit să treacă pentru a continua în acest sport, preponderent al bărbaților.
”Dacă nu ești o persoană puternică, e greu să reziști oriunde. Am fost educată să mă descurc în orice situație. În general, viața este imprevizibilă, nu doar arbitrajul, însă pregătirea serioasă te va ajuta să ieși cu bine din orice situație.
Contează prea puțin dacă ești fată sau băiat cât timp există aceeași pasiune pentru fotbal. Iar eu am iubit fotbalul și mi-am dorit să ajung acolo! Când eram mică jucam fotbal non-stop și spărgeam geamurile vecinilor”, a povestit arbitra.
Peșu a mai spus de ce s-a făcut profesoară, dar și cum reușește să îmbine ambele activități.
”Dimineață plec la școală și ajung la ora 14:00 acasă. La 16:00 merg la antrenament, la 19:00 mă duc la recuperare, apoi citesc o carte! Îmi place să stau liniștită, să mă regăsesc, să trăiesc așa cum îmi doresc.
Mi-am ales meseria de profesor în ideea de a da dovadă de răbdare și multă dăruire, făcând o pasiune pentru munca alături de copii, dar și pentru munca în echipă, împreună cu ceilalți colegi, de la care pot învăța continuu. Sunt oameni cu experiență, la fel de dornici ca și mine să împărtășească ceea ce știu.
Mă bucură faptul că unii dintre elevii mei îmi împărtășesc pasiunea pentru arbitraj și au deja câteva meciuri arbitrate”, a mai spus Peșu.