“Ce faci, mă dai afară?”. Ce au vorbit Mihai Stoichiță și Răzvan Burleanu după calificarea României la Euro
Mihai Stoichiță a „dat din casă” după calificarea României la Campionatul European din vara anului viitor. S-a aflat ce a discutat cu Răzvan Burleanu.
Ce au discutat Mihai Stoichiță și Răzvan Burleanu după calificarea României la Euro 2024
După victoria cu Elveția, care a pus punct meciurilor din preliminarii, Stoichiță a ținut să afle direct de la președintele FRF dacă intenționează să-l demită din funcția de director tehnic. Asta pentru că obiectivul pe care i l-a trasat nu a fost îndeplinit în totalitate.
Selecționata U21 a obținut doar un egal în Elveția, ratând șansa de a încheia anul pe prima poziție în clasamentul grupei din preliminariile Euro 2025. Președintele FRF a dat, însă, asigurări că nu se pune problema unei măsuri radicale.
„Mereu am zis că Burleanu a avut dreptate, altfel nu mă duceam acolo. Multă lume m-a întrebat ce fac acolo. Ce să caut? M-am urcat într-o barcă în care eu consider că pot să traversez oceanul și cu asta am terminat discuția.
Și dacă e să plece, eu nu o să mă agăț de post. Dacă pleacă Burleanu, plec și eu, sigur că da. Și aseară i-am zis: ‘Ce faci, mă dai afară? Mi-ai trasat un obiectiv să ne calificăm cu U17, să ne calificăm cu naționala mare și să trecem pe primul loc cu Daniel (n.r. Pancu) la U21’.
Nu am reușit din cauza unui arbitru, zic eu, rău intenționat aseară. Burleanu mi-a zis că obiectivele sunt îndeplinite. Dar plec dacă pleacă Burleanu, am mai spus asta, nu se pune problema. Nu am spus-o când e bine, am spus-o când era rău”, a declarat Mihai Stoichiță, conform fanatik.ro.
Cum încearcă FRF să pregătească viitorul. Proiect pentru copii
În altă ordine de idei, directorul tehnic al FRF a oferit detalii cu privire la cea mai recentă inițiativă a președintelui FRF. Aceasta se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 10 și 19 ani, iar scopul constă în dezvoltarea abilităților tehnice.
„Facem antrenamente pentru dezvoltarea tehnică a copilului român între 10 și 14 ani, ca să nu mai avem găuri educaționale tehnice după 18-19 ani. Să vină să dea gol cum a dat ăla cu Columbia, cu Brugge, nu știu cu cine a mai dat el. Să lovești mingea corect. Între 10 și 14 ani e mai greu la minte. Toți marii fotbaliști pe care îi am acolo cu mine în Federație, antrenori, ambasadori, sunt obligați să meargă cu mine în diferite zone și facem antrenament cu copiii între 10 și 14 ani.
Cel mai bun din cartierul cutare, cei mai bun din orașul Alba Iulia, din orașul Iași, vrem să ajungem peste tot. Mergem cu ei să le arate și profesorilor de acolo care se ocupă de aceste grupe de 10-14 ani ce înseamnă să plece copilul bucuros de la antrenament și să revină cu bucurie să joace fotbal.
Sunt două ore în plus față de celelalte două de antrenament pe care el le face în fiecare zi. Sunt orele pe care le jucam noi pe maidan sau în curtea școlii sau în parcări. Să readucem bucuria de a juca fotbal de mic, să vii la antrenament cu zâmbetul pe buze și să nu mai vrei să pleci de bucuros ce ești. Asta este ideea”, a spus Stoichiță.