Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat sentința definitivă în cazul lui Dragoș Săvulescu. Ce riscă fostul acționar al clubului din ”Ștefan cel Mare”?
Dragoş Săvulescu a depus, anul trecut, o contenstație la Curtea de Apel București, invocând articolul 598 din Legea Penală. Omul de afaceri a făcut această mișcare în încercarea de a scăpa de executarea pedepsei. El a fost condamnat în dosarul retrocedărilor din Constanța și din Mamaia,.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins cerere în care afaceristul solicita să-i fie anulată condamnarea de 5 ani şi jumătate închisoare primită în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din județul Constanţa.
În momentul de față, fostul finanţator al clubului Dinamo se află tot în Italia. Omul de afaceri a fugit din țară înainte să fie condamnat definitiv. Acum, el este stabilit acolo unde Curtea de Apel din Napoli i-a comutat pedeapsa într-una cu suspendare.
Chiar și așa, decizia instanţei din Napoli se aplică strict pe teritoriul acestei ţări. Așa se face că Dragoş Săvulescu figurează în continuare pe site-ul oficial al Poliţiei Române. El poate fi găsit cu ușurință la rubrica persoanelor date în urmărire. Și asta, din cauză că pe numele lui a fost deja emis de către Curtea de Apel Bucureşti un mandat european de arestare.
Dacă vine în România sau părăsește Italia, Săvulescu trebuie arestat de Interpol în baza mandatului european de arestare emis de Justiția din România.”, au dezvăluit surse judiciare, conform celor de la G4media.ro.
De-a lungul timpului, cazul lui Dragoş Săvulescu i-a determinat pe mai mulţi oameni care au probleme cu legea să fugă în Italia. Ei au recurs la acest gest pentru a obţine anularea, respectiv executarea cu suspendare a pedepselor primite din partea autorităților române. Printre cei care au fugit din țară se numără inclusiv persoane publice. O parte dintre acestea sunt fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, fostul ofiţer SRI, Daniel Dragomir, precum şi fostul europarlamentar Marian Zlotea.
Reamintim că Dragoș Emil Săvulescu a fost condamnat definitiv la 5 ani și 6 luni de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu. El a fost acuzat că a făcut parte din grupul infracțional organizat. Membrii grupului ar fi reușit să prejudicieze statul cu 112 milioane de euro. Asta, prin implicarea ilegală în retrocedarea de plaje și faleze în Constanța și Mamaia. Procurorii anticorupție au stabilit că Emil Dragoș Săvulescu, împreună cu Cristian Borcea și Georgică Giurgiucanu, au prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu 28 milioane de euro.