Rică Răducanu, fostul mare portar rapidist, se luptă cu problemele de sănătate de mulți ani, dar asta nu-l oprește să muncească. Fostul jucător al formaţiei de fotbal Rapid Bucureşti are o afacere pe litoral, acolo unde își petrece aproape fiecare vară.
Rică Răducanu este ieșit la pensie, dar nu se ajunge cu banii. Acesta este motivul real pentru care preferă să muncească pe litoral, la afacerea familiei. Legenda fotbalului românesc întreține atmosfera la restaurantul său de pe litoral. Uneori, chiar stă la masă cu cei care trec pragul restaurantului său.
Restaurantul lui Rică Răducanu se află în stațiunea Neptun, iar fostul mare portar se implică activ în afacere, servind la mese și interacționând cu clienții. Tot el se ocupă și de debarasare atunci când este aglomerată terasa.
Presa mondenă arată că, deși au crescut prețurile la majoritatea produselor alimentare, Rică Răducanu nu a umflat prețurile. Astfel, terasa lui de la Neptun are în continuare prețurile accesibile. Dar oamenii nu țin cont numai de acest aspect când merg la restaurantul său. Ei știu că Rică este și ospătar, însă cel mai mult le place faptul că fostul fotbalist încântă clienții cu povești din perioada în care apăra poarta formației giuleștene.
Fostul mare rapidist poate fi văzut la terasa pe care o administrează până seara la încheiere. El susține că a redeschis locația cu gândul la români și la vremurile dificile pe care le trăim.
Am redeschis terasa, e curat, e renovat. Prețurile nu au crescut prea mult, nu are cum cu foarte mult, pentru că vărul Costică și fiul lui, Marian, au fermă, acasă, ei stau lângă Constanța, sunt producători. Au porci, vaci, dar și legume, deci nu iau din altă parte și să pună mai mult. Toți suntem o familie, ne gospodărim, gândim totul ca să fie bine pentru turiști. Poftiți la masă, e mâncare ca la mama acasă! Mai stăm la un banc, la o vorbă bună, la o glumă. Adesea mai servesc și eu, sunt și chelner, mai gestionez treaba, mă implic. Oamenii mă iubesc și mereu zic: ”Hai, să mâncăm, la terasa lui Rică!”, așa a rămas vorba, pe acolo, prin Neptun!”, a spus Rică Răducanu, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Impact.
Dacă în vara anului 2022 o porție de tochitură de pește cu mămăligă costa 27 de lei, acum este cu 6 lei în plus, adică 33 de lei. Un platou pescăresc, costă 40 de lei. Anul trecut, acesta se vindea cu 36 de lei. Prețul unei porții de crap prăjit a ajuns să coste 15 lei, cu 3 lei mai mult decât în vara lui 2022, mai arată sursa citată mai sus.