Muzeul Fotbalului din București se află în Centrul Vechi, iar de la 1 noiembrie va fi deschis pentru publicul larg. Este primul muzeu din Europa de Est dedicat 100% sportului rege și reprezintă un proiect unic în România.
Muzeul va fi deschis de marți până duminică, între orele 11:00 și 19:00. Ultimul grup de turiști va intra la ora 18:00. Prețul unui bilet va fi de 49 de lei pentru adulți, iar elevii vor beneficia de o reducere. Copiii care încă nu au împlinit vârsta de 7 ani vor avea acces gratuit.
În cadrul muzeului sunt expuse peste 100 de articole de colecție. Vizitatorii vor putea admira tricouri purtate de jucători legendari, mingi oficiale, fanioane, reviste din anii ’90, ghete de fotbal și chiar o replică a Cupei Mondiale.
În interior se află tricouri purtate de fotbaliști legendari cum ar fi Ronaldo Nazario, Luis Figo sau Gheorghe Hagi.
Muzeul Fotbalului se întinde pe o suprafață de 1.500 de metri pătrați și se află pe Strada Gabroveni, la numărul 24. Proiectul a costat circa 1,6 milioane de euro, iar investiția este 100% privată.
La inaugurarea muzeului au fost prezenți mai mulți componenți ai Generației de Aur: Adrian Ilie, Basarab Panduru, Ionuț Lupescu, Anghel Iordănescu, Gică Popescu, Ilie Dumitrescu, Florin Răducioiu și Florin Prunea. De asemenea, Gică Popescu este unul dintre partenerii proiectului. El a donat cinci tricouri pentru această expoziție.
Fostul internațional Gică Popescu i-a îndemnat și pe alți mari jucători să vină la Muzeul Fotbalului și să doneze obiecte de colecție:
„Mă bucur enorm că în sfârşit fotbalul are o casă a sa, un muzeu al fotbalului unde iubitorii fotbalului vor putea vedea exponate importante atât din fotbalul românesc cât şi din cel internaţional. În acest loc suporterii vor putea să experimenteze fotbalul în diverse aspecte.
Eu invit mulţi foşti fotbalişti cu dulapurile pline de tricouri, care sunt convins că au în vitrinele lor de acasă atât de multe trofee şi lucruri care pot fi de interes pentru iubitorii fotbalului şi ar fi extraordinar ca fiecare dintre ei să vină, să le dea în custodie Muzeului Fotbalului din Bucureşti. Ca să se bucure de ele şi iubitorii fotbalului.
Gândiţi-vă, Duckadam ce lucruri poate să expună. Cămătaru, Dinu, jucători de legendă care sunt convins că au lucruri de o calitate nemaiîntâlnită”, a transmis Popescu, la inaugurare.
Muzeul Fotbalului are 4 etaje. La parter există un bistro unde microbiștii pot urmări meciuri de fotbal în direct.