Marți, Călin Donca a fost reținut de către oamenii legii pentru evaziune fiscală, înșelăciune și manipularea pieței de capital. Cu două luni înainte de a fi arestat, omul de afaceri din Brașov le transmitea un mesaj ”haterilor” care îl acuzau că este ”țepar”. Iată ce spunea Donca la vremea respectivă.
În urmă cu aproximativ două luni de zile, Călin Donca a postat un videoclip pe YouTube, în care se adresa celor care îl considerau ”țepar”. În ”vlogul dedicat haterilor”, milionarul brașovean susținea că primii bani i-a făcut la vârsta de 27 de ani.
După cum spune el, Donca a făcut multe sacrificii pentru acei bani. A dormit în mașină, dar și în cort, în timp ce colinda România în lung și-n lat pentru a încheia polițe de pensii private. ”Am făcut primii bani din reforma pensiilor”, a mărturisit Călin Donca în vlogul său.
Totodată, influencerul a precizat că a încasat la vremea respectivă 80.000 de euro. Donca spunea că a ales să muncească și să își sacrifice ani buni din viață pentru a face bani.
”Dacă, pentru că am ales să muncesc, să îmi sacrific ani și ani, să îmi risc viața pe care o am pe drumurile din România sunt considerat țepar, vă doresc și vouă să fiți țepari. Termenul de țepar se referă la un om care a vrut mai mult decât are majoritatea. Dacă asta înseamnă, asta vreau să rămân mai departe.
Decât să fiu parte din majoritatea care nu obține ceea ce își dorește, prefer să fiu parte dintr-o minoritate neînțeleasă de cei care au timp să critice, să înjure, să blameze, dar foarte puțin timp să facă ceva pentru familia lor”, a spus Donca, în vlogul postat pe YouTube.
În urma anchetei DIICOT, Călin Donca și alți asociați ai acestuia au fost reținuți. Persoanele în cauză se confruntă cu multiple acuzații, printre care de evaziune fiscală, delapidare, înșelăciune, manipularea pieței de capital și de crearea unui grup infracțional organizat. Ulterior, procurorii au decis arestarea lui Donca pentru 30 de zile.
”Membrii grupului infracțional au inițiat un proiect în domeniul monedelor virtuale, creând propria monedă virtuală și au efectuat operațiuni de manipulare a pieței de capital, prin diseminarea în spațiul public a unor informații nereale potrivit cărora suma investiția în această monedă virtuală poate genera câștiguri de 100 de ori mai mari, inducând în eroare un număr nedeterminat de persoane de la care au obținut aproximativ 700.000 USD”, au transmis procurorii DIICOT.