Conducerea Rapidului a oferit prima reacție după ce Daniel Niculae a fost „săltat” de mascați împreună cu alte 27 de persoane, printre care liderul Peluzei Nord, Liviu Ungureanu, alias Bocciu.
Întreaga operațiune a avut loc joi, 14 martie, la orele dimineții. Președintele alb-vișiniilor a fost eliberat între timp, cu ajutorul avocatului pus la dispoziție de Dan Șucu.
Printre persoanele audiate s-a numărat și Adrian Olariu, șeful de securitate al clubului Rapid. De îndată ce a părăsit sediul Institutului de Studii pentru Ordine Publică, acesta a făcut declarații, negând vehement că ar fi fost aduși din cauza materialelor pirotehnice introduse pe stadion.
„Dezinformați dacă spuneți că am fost chemați pentru materiale pirotehnice aduse la stadion. Mi s-a comunicat dosarul. Am fost chemat la fel ca și alții. Suntem puși la curent în legătură cu motivul pentru care am fost aduși aici. Nu avem ceva comentarii să facem pentru moment.
Vă înșelați! Vă înșelați! Vă înșelați cu întrebarea pe care o puneți. Vă înșelați! Nu acesta este subiectul. Aflați-l. Dezinformați dacă spuneți că am fost chemați pentru materiale pirootehnice aduse la stadion. Nu pot să spun nimic. Sunt foarte mic eu.
Sunt alții mai în temă. La ultimele două meciuri ale Rapidului nu ați văzut materiale pirotehnice. Sunteți în eroare. Jur. Întrebați la Jandarmerie și Poliție”, a spus Olariu.
Totuși, în comunicatul Poliției se face referire la constituirea unui grup infracțional organizat și săvârșirea infracțiunilor de distrugere prin incendiere, tulburarea ordinii publice prin violență asupra bunurilor, operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.
„Persoanele vizate vor fi conduse la audieri, în baza mandatelor de aducere care vor fi puse în aplicare, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun. Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București, împreună cu Serviciul Grupuri Infracționale Violente, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, distrugere prin incendiere și tulburarea ordinii și liniștii publice.
Acțiunea beneficiază de sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, precum și de sprijinul echipelor de intervenție din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și al Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București. Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au adăugat autoritățile.