Steaua nu este pe lista cluburilor care au drept de promovare în ediţia actuală a Ligii 2.
Deşi anunţul făcut de FRF ar trebui să fie fără echivoc, iar competiţia este în plină desfăşurare, fanii îşi fac încă iluzii că situaţia s-ar putea schimba. Un document prezentat de CSA Steaua pare că încearcă să dea un imbold pentru schimbarea formei de organizare a clubului.
Lucru obligatoriu pentru ca roş-albaştrii să nu mai fie blocaţi din drumul spre Superligă. Astfel, gruparea din Ghencea a făcut public „Programul de dezvoltare și ridicare a nivelului de performanță la nivelul CSA Steaua pentru perioada 2023-2026”. În care rezultatele secţiei de fotbal ar urma să devină o prioritate pentru MApN.
Astfel unul dintre paragrafe explică exact care vor fi următoarele etape în privinţa ieşirii CSA Steaua de sub tutela Armatei.
„Pentru promovarea în Liga I se vor întreprinde demersurile necesare pentru îndeplinirea condițiilor prevăzute de articolul 31 din Legea educației fizice și sportului nr. 69/2000, în sensul asocierii cu terțe persoane juridice, cu sau fără scop patrimonial, în vederea înființării unei asociații fără scop patrimonial”, este pasajul din „Programul de dezvoltare și ridicare a nivelului de performanță la nivelul CSA Steaua pentru perioada 2023-2026”.
Documentul care conţine 22 de pagini transmite în mod clar intenţia actualilor şefi din Ghencea.
„În scopul menținerii brandului „Steaua” și realizării unui impact public la fel de puternic ca în trecut, conducerea clubului va face o prioritizare a acestor secții astfel încât să se obțină o eficiență a banilor cheltuiți în raport cu performanțele sportive și cu imaginea publică pe care o aduce fiecare joc sportiv”, se mai arată pe siteul oficial al CSA Steaua.
Chiar dacă au tot fost criticaţi în ultima vreme că nu întreprind nimic pentru a schimba statutul echipei de fotbal, reprezentanţii ministerului sunt convinşi că vor avea parte de contestări şi după ce acest plan va fi pus în aplicare.
Au dezvăluit şi de la cine se aşteaptă la atacuri.
„Persoane din club sau din afară care doresc să se folosească de această ocazie pentru a-și manifesta îndoielile cu privire la capacitatea managerială de a asigura dezvoltarea CSA Steaua. Ziariști și experți, care interpretează de o manieră proprie deciziile conducerii clubului și care nu întreprind acțiuni pentru o corectă documentare și informare a publicului.
Persoane afectate direct, care nu se regăsesc în strategia de viitor sau ale căror contracte de activitate sportivă aflate la final nu vor fi reînnoite. Mediile sociale, pagina oficială de Facebook a clubului sau paginile unor secții care nu se vor mai regăsi în strategia de funcționare pe termen lung a clubului”, sunt alte pasaje din programul prezentat.