Anunț important pentru toți șoferii din România! Ce decizie a luat Camera Deputaților în privința înmatriculărilor auto
Nu cu mult timp în urmă, Camera Deputaților a adoptat un nou proiect de lege. Acesta prevede realizarea unei aplicații prin care șoferii din România își vor putea înmatricula online autovehiculele. Prin urmare, cetățenii care doresc să înmatriculeze o mașină, să transcrie dreptul de proprietate sau să radieze un vehicul nu vor mai fi nevoiți să meargă la ghișeu.
După marți a fost adoptată de Camera Deputaților, legea merge acum la promulgare. Mai multe detalii din acest punct de vedere puteți găsi în rândurile acre urmează. Proiectul a fost adoptat de Senat în vara anului trecut.
Veste bună pentru șoferii din România. Ce decizie a luat Camera Deputaților
După ce Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege în acest sens, șoferii români își vor putea, cu ajutorul unei aplicații, să își înmatriculeze online autovehiculele. Adoptat de deputați, proiectul merge acum la promulgare. După ce va fi promulgată și publicată în Monitorul Oficial, legea va intra în vigoare.
Conform proiectul cu pricina, conducătorii auto care doresc să înmatriculeze un vehicul, să transcrie dreptul de proprietate sau să radieze un vehicul din circulație vor putea face acest lucru fără să se mai deplaseze la un sediu al Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor (DRPCIV).
Aplicația va fi gestionată de DRPCIV
Așadar, înregistrarea online a vehiculelor va putea fi efectuată printr-o aplicație gestionată de către DRPCIV. Aceasta le va oferi șoferilor români posibilitatea de a introduce un set minim de informații necesare pentru identificarea mașinii.
De asemenea, aplicația va furniza, după caz, înscrisuri electronice necesare pentru diverse operațiuni (înmatriculare, transcrierea transferului dreptului de proprietate asupra vehiculului, eliberarea unui nou certificat de înmatriculare, radierea din circulație), dar și declarații fiscale sau radierea din evidențele fiscale.
În vara anului trecut, la data de 21 iunie 2023, Senatul României a adoptat proiectul de lege, în calitate de prim for sesizat, votul Camerei Deputaților fiind decizional. Prin urmare, legea urmează să fie promulgată și va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.