Se apropie cu pași repezi turneul final al Campionatului European de Tineret din Ungaria și Slovenia. România U21 va fi la a doua prezență consecutivă în competiția europeană. În condițiile în care Ciprian Tătărușanu s-a retras de la naționala mare, postul de portar a devenit vacant. Andrei Vlad, goalkeeper pe care s-a bazat Adi Mutu la tineret, ar putea face pasul către naționala condusă de Mirel Rădoi. Andrei Vlad, la naționala mare sau la U21? Adi Mutu are rezolvarea.
Adi Mutu își face planurile pentru turneul final al Campionatului European de Tineret, care stă să înceapă. Îl va pierde pe Andrei Vlad, care ar putea ajunge la naționala mare, sub comanda lui Mirel Rădoi? Mai ales că și prima reprezntativă debutează în campania de calificare la turneul final al Campionatului Mondial de Fotbal din 2022, din Qatar. Andrei Vlad, la naționala mare sau la U21? Adi Mutu are rezolvarea. Selecționerul naționalei U21 spune că dacă Mirel Rădoi va avea nevoie de Vlad, nu are nimic împotrivă ca goalkeeper-ul să meargă la naționala mare. De altfel, se va bucura pentru orice jucător care face pasul spre prima reprezentativă. Adi Mutu îl laudă și pe Marian Aioani, portarul Chindiei, dar spune că mai sunt și alte soluții.
Nu sunt eu în măsură să spun cine ar trebui să apere la naționala mare. Sunt sigur însă că Mirel va lua cea mai bună decizie. Dacă va considera că are nevoie de Andrei Vlad, atunci îl va avea, așa cum s-a întâmplat și în alte situații. Am zis-o mereu, naționala U21 este anticamera primei reprezentative. Aici îi pregătim pentru echipa mare. Dacă vor face pasul, eu mă voi bucura pentru ei. Da, Marian (n.r. – Marian Aioani, de la Chindia) este un portar bun, e titular în Liga 1, dar mai avem și alte soluții”, a declarat Adi Mutu, într-un interviu în exclusivitate pentru Playsport.ro.
Andrei Vlad, 21 de ani, are o cotă de piață de 700.000 de euro. Fotbalistul originar din Târgoviște are contract cu FCSB până pe 30 iunie 2023.
16 echipe naționale participă la turneul final al Campionatului European de Tineret din Ungaria și Slovenia. România a fost repartizată în Grupa A, alături de Ungaria, Germania și Olanda. Meciurile din grupă sunt programate la finalul lunii martie.
Grupa A: Ungaria, Germania, România, Olanda.
Grupa B: Slovenia, Spania, Cehia, Italia.
Grupa C: Rusia, Franța, Islanda, Danemarca.
Grupa D: Portugalia, Croația, Anglia, Elveția.
Programul României, în faza grupelor:
24 martie 2021: România – Olanda
27 martie 2021: Ungaria – România
30 martie 2021: Germania – România
16 echipe naționale se vor confrunta la turneul final al Campionatului European U21, găzduit de Ungaria și Slovenia. România s-a calificat pentru a doua oară consecutiv la turneul final, după 1-1 cu Danemarca, la Ploiești. Un rezultat suficient pentru ca „tricolorii mici” să obțină poziția calificabilă în clasamentul echipelor de pe locul secund în grupele preliminare.
Turneul final din 2021 se va disputa în două perioade distincte. Meciurile din cele patru grupe ale competiției se vor desfășura între 24 si 31 martie 2021. Echipele calificate mai departe din grupe, primele doua clasate, vor lupta pentru titlul european in fazele eliminatorii programate în aceleași două țări, Ungaria și Slovenia, în perioada 31 mai – 6 iunie 2021.
Ungaria și Slovenia pun la bătaie câte patru arene pentru meciurile oficiale: MOL Arena Sosto (Szekesfehervar, 14.200 de locuri), Haladas Sportkomplexum (Szombathely, 8.900 de locuri), Bozsik Arena (Budapesta, 8.200 de locuri), Menfoi uti Stadion (Gyirmot-Gyor, 4.500 de locuri), Stadion Zdezele (Celje, 13.060 de locuri), Stozice Stadium (Ljubljana, 16.030 de locuri), Ljudski vrt (Maribor, 12.700 de locuri) și Bonifika Stadium (Koper, 4.040 de locuri).
La turneul final anterior, cel din 2019, România U21 a ajuns până în semifinale, fiind eliminată de Germania.