Parcursul Anei Bogdan la turneul de la Limoges s-a încheiat în sferturile de finală. Românca a fost învinsă categoric de rusoaica Anna Blinkova. Ana a ratat astfel accederea în penultimul act al competiției.
Ana Bogdan (54 WTA) a avut un parcurs bun în cadrul turneului WTA 125 de la Limoges. Românca a înfruntat-o pe rusoaica Anna Blinkova (80 WTA) în sferturile de finală ale competiției.
Din păcate Ana Bogdan a pierdut categoric în fața rusoaicei. Anna Blinkova s-a impus cu scorul de 6-1, 6-2, în doar o oră și 8 minute de joc. Românca era cap de serie numărul 4 la Limoges, turneu la care ajunsese până în finală la ediția de anul trecut.
Rusoaica este revelația turneului de la Limoges, ea reușind rezultate excelente. Blinkova le-a mai învins pe Sofia Kenin (230 WTA), scor 6-4, 6-4, și pe Greetje Minnen (216 WTA) cu scorul de 7-6(4), 7-5. Pentru calificarea în semifinale rusoaica a primit 4.838 de euro. Ana Bogdan a fost recompensată cu 3.226 de euro.
La Limoges, Ana Bogdan a fost însoțită de noul ei antrenor, Thomas Drouet. Cei doi au început colaborarea după ce antrenorul francez s-a despărțit luna trecută de Jaqueline Cristian.
În ciuda eliminării neașteptate de la Limoges, Ana Bogdan a bifat cel mai bun sezon al carierei. Românca a reușit în acest an 34 de victorii și a pierdut doar 16 meciuri. Ana a câștigat două turnee ITF, la Iași (zgură) și Andrezieux-Boutheon (suprafață rapidă în sală). Totodată, Bogdan a jucat prima ei finală WTA, pe zgura de la Varșovia, pierdută în fața franțuzoaicei Caroline Garcia, scor 4-6, 1-6. Românca a mai disputat trei finale, la Paris, Portoroz și Parma. Mai mult, Ana a ajutat și naționala României să învingă Ungaria, în Billie Jean King Cup, cu două victorii clare. Toate aceste rezultate i-au făcut pe cei de la Forbes România să o includă în prestigiosul top „Forbes 30 sub 30”. Acesta onorează tinerii din țara noastră, care au rezultate impresionante în domeniile lor de activitate.
Sportiva s-a declarat fericită pentru includerea în acest top și speră că succesul jucătoarelor din România să ajute la dezvoltarea tenisului în țara noastră. Ana așteaptă și sprijin pentru ca tinerii care vor să facă performanță să aibă parte de condiții pentru a trece la un nivel superior
Prezența în prima sută WTA a șase sportive românce reprezintă o oportunitate de dezvoltare în viitorul apropiat. Ne trebuie o infrastructură potrivită pentru tenisul de înaltă performanță, modele de pregătire și valorificare a talentelor de care dispunem
Lipsesc totuși bazele sportive moderne, centre de refacere și recuperare, dotările de ultimă generație la acest capitol. Suntem înzestrați genetic pentru practicarea acestui sport complex. Cei care am reușit – am reușit cu multă determinare, voință, putere de muncă și am fost norocoși să avem lângă noi oamenii potriviți la momentul potrivit, care ne-au ajutat să facem acest sport la nivel înalt”, a spus Ana Bogdan pentru Forbes România.