Actualii finanţatori ai Rapidului s-au bucurat pentru decizia recentă a Curţii de Apel. Prin care echipa din Giuleşti este considerată continuatoarea fomaţiei dispărute în urma falimentului, în 2016.
Doar că acestă hotărâre vine la pachet şi cu obligaţii pentru conducerea din Grant. Astfel, toate litigiile ale foştilor fotbalişti ai Rapidului „se sparg în capul” lui Victor Anglescu şi a lui Dan Şucu.
Aceştia trebuie să plătească astfel „prostiile” făcute în trecut de foştii administratori ai societăţii. Recent, alb-vişinii au fost declaraţi buni de plată în cazul foştilor jucători Julio Cesar şi Daniel Paulista. Care au câştigat în urma memoriilor înaintate la forurile competente.
Iar suma datorată s-a mărit acum după ce un alt jucător a avut câştig de cauză în procesul intentat grupării rapidiste. Este vorba despre sârbul Nemanja Milsavljevic, care a jucat timp de şase luni pentru Rapid, în urmă cu 10 sezoane. Judecătorii Tribunalului de Arbitraj de la Lausanne i-au dat dreptate acestuia, obligândiu-i pe români să îi achite aproape 93.000 de euro.
Milisavljevic fusese adus la Rapid în mandatul de antrenor al lui Ioan Ovidiu Sabău, evoluând în 23 de partide pentru rapidişti. El a venit de la FC Vaslui, din postura de jucător liber de contract. Iniţial, sârbul a depus memoriu la FIFA în luna iulie a anului 2021, forul internaţional recunoscând actualul club din Giuleşti drept cel în măsură să plătească daunele solicitate.
După ce a contestat decizia luată de comisiile FIFA la TAS, rapidiştii au primit astăzi un răspuns negativ. În afara banilor pe care trebui să îi plătească fotbalistului retras din activitate în 2018, Dan Şucu şi Victor Angelescu vor trebui să mai achite şi costurile colaterale, legate de procedura judecătorească.
Succesul pe care mai mulţi dintre foştii jucători ai Rapidului l-au avut la instanţele sportive, i-a făcut şi pe alţi jucători trecuţi prin Grant să îşi solicite drepturile salariele nerecuperate. Alexandru Păcurar şi Tiberiu Bălan sunt ultimii înscrişi pe lista celor care vor să îşi ia banii pentru munca prestată.
„Am stat un an atunci în București fără niciun ban. M-a costat peste 10.000 de lei să deschid procesul. Nu avem sume mari de recuperat, cum au avut jucătorii străini. Pot să termine repede cu noi dacă vor. Am văzut că și alți jucători și-au primit banii și asta nu era posibil până acum.
Plus că nu eram 100% convins că echipa asta este continuatoarea. Suporterii nu ar trebui să fie supărați pentru că nu e vorba de o sumă mare nici la mine, nici la Păcurar. Sunt banii mei, am muncit pentru ei, nu i-am furat”, a declarat Tiberiu Bălan pentru Gsp.