Adevărul despre fețele concurentelor de la Survivor România 2023! De ce s-au umflat atât de rău

23 04. 2023, 15:15

Reality-show-ul Survivor România 2023 are extrem de mulți fani, mai ales că formatul tv îi aduce pe concurenți în tot soiul de ipostaze care mai de care mai picante. Concurenții au o miză specială, premiul cel mare în valoare de 100.000 de euro, dar sunt nevoiți să se confrunte și cu tot felul de situații.

Probleme grave pentru concurentele de la Survivor România 2023

Spre exemplu, câteva dintre concurente au avut probleme medicale, din cauza condițiilor în care își duc existența în Republica Dominicană.

Departe de luxul de acasă, unde beneficiază de tot confortul dorit, sportivele, fie că sunt ”faimoase” sau ”războinice” trebuie să înfrunte vicisitudinile de care au parte.

Vica Blochina, Carmen Grebenișan și Maria Lungu sunt câteva dintre concurentele sezonului în curs care au suferit transformări neașteptate, mai ales pentru telespectatori. De multe ori, la testimoniale, dar și la consilii, s-a putut observa cum acestea nu mai aveau același ten ca în prima zi. Fețele erau umflate, iar tenul era afectat de tot felul de agnee.

”Nu mai port nici filtru pe față, pentru că nu mai are sens. M-am dezumflat la față cât se putea de bine, pentru că am avut o alergie foarte urâtă de la soare și aveam bube peste tot. Am folosit kilograme de creme de când m-am întors”, a spus Vica Blochina, pe social media, după ce a revenit în România.

Mulți dintre cei care aleg să participe la acest show iau în calcul doar latura sportivă, dar nu se gândesc și la alte consecințe, de natură medicală. Alimentația, pentru câteva luni chiar, este complet dată peste cap, iar acest lucru poate dăuna grav organismului.

”Laptele de cocos suprasolicită pancreasul / Aport excesiv de mangan din dietă”

Doctorul Oana Dumitrache a explicat de ce consmul în exces de lapte cocos și cel de lapte de orez afectează serios sănătatea.

”Laptele de cocos, cu toate că are un indice glicemic mic, fiind mai lent absorbit în organism, are totuşi 70%- 80% sucroză, adică tot zahăr. Acesta suprasolicită pancreasul, creşte nivelul insulinei şi rezistenţa la insulină.

Astfel, apar afecţiuni asociate ficatului gras şi sindromului metabolic. Alte boli legate de sindromul metabolic şi care pot fi declanşate de un consum prea mare de zahăr sunt: diabetul de tip 2, bolile de inimă, hipertensiunea sau sindromul ovarian polichistic.

Apoi, consumul de lapte de orez constituie un risc pentru expunerea zilnică la arsenic inorganic şi ar putea avea drept consecinţă un aport excesiv de mangan din dietă. Manganul este un oligoelement esenţial pentru metabolismul glucidic şi lipidic şi pentru sănătatea sistemului osos, din păcate cu risc de bioacumulare şi intoxicaţie acută şi cronică.Astfel, carenţele de fier, calciu, magneziu vin la pachet.

Pe de altă parte, poţi face o reacţie alergică sau intoleranţă la nuca de cocos, cu peristaltism slab al tractului digestiv, tulburări digestive, greaţă şi, uneori, dureri de cap”, a spus Dumitrache, pentru click.ro.