Radu Petrescu a fost desemnat să conducă jocul dintre Viktoria Plzen şi FC Barcelona din ultima etapă a grupelor competiţiei.
După ani mulţi de aşteptare, bucureşteanului i se încredinţează un joc din cea mai tare competiţie inter cluburi de pe continent. Radu Petrescu a mai arbitrat în Liga Campionilor, dar a oficiat până acum doar la partide din preliminarii. Acum a primit un joc din grupe. Acolo unde în acest sezon a mai fost trimis la centru şi Istvan Kovacs.
Radu Petrescu va împlini 40 de ani pe 12 noiembrie. El a arbitrat alte două meciuri în grupele cupelor europene în acest sezon. Primul în Europa League, între AS Roma şi HJK Helsinki, al doilea între Riga FS şi Istanbul Başakşehir, în Conference League. Radu Petrescu a fost până în sezonul trecut rezerva lui Ovidiu Haţegan, la partidele de Champions League la care era delegat arădeanul.
Arbitru FIFA din 2012, Radu Petrescu intră pe lista onorantă a cavalerilor fluierului de la noi din ţară care au arbitrat în Champions League. Meciul la care a fost delegat Radu Petrescu nu mai poate influenţa ierarhia finală din grupă. Barcelona va termina pe poziţia a treia, în timp ce trupa din Cehia va fi ultima clasată.
Radu Petrescu a condus ultima oară în Superligă derby-ul Clujului, dintre Universitatea şi CFR. Dar prestaţia care a înfuriat ambele tabere a fost cea de la derbyul dintre U Craiova şi FCSB.
„Alo, domnu’ Radu Petrescu (care te uiți foarte atent) și domnu’ Chivulete de la VAR, e procedeu de lupte ce face Mitrea cu Compagno. Nu chiar ce i s-a întâmplat lui Dawa cu Anderlecht, dar tot penalty. Iar, având în vedere că bate bine al nostru, cam viciere. Că se făcea 2-1 pentru noi…”, a ţipat Mihai Stoica după ce roş-albaştrii au fost învinşi pe Oblemenco, în urmă cu mai bine de o lună.
Nici cei victorioşi nu au fost mulţumiţi de deciziile centralului bucureştean.
„Decizia cea mai gravă a fost când s-a acordat un penalty total aiurea. Dă-l dreacu de tot fotbalul pe care l-am jucat. Dacă și asta e o fază la care să dai penalty…Mai degrabă este fault în atac. Dacă nu observăm acest lucru, și cu televizorul în față… Eu propun ca această faza să fie preluată și să fie predată la fotbaliști.
Dați cu capul în gură și primiți penalty, e simplu. Nu se poate. Nu pot să accept că la această fază este penalty. E fault în atac, am jucat fotbal. Eu am jucat fotbal și am driblat și eu la viața mea, dar așa ceva nu am făcut și îmi pare rău, că aș fi scos și eu câteva penalty-uri așa”, a fost şi supărarea lui Sorin Cârţu.