Tristețe mare în lumea fotbalului. Fathi Taher, multimilionarul care în 2008 a investit alături de George Copos la Rapid, s-a stins din viață în urmă cu puțin timp. Ce probleme de sănătate avea omul de afaceri?
Fathi Taher a decedat în cursul zilei de vineri, 23 iulie. Omul de afacesri avea vârsta de 73 de ani. Fostul patron al Rapidului suferea de cancer la colon. De-a lungul timpului, el a făcut numeroase tratamente, însă în ultima vreme începuse să se simtă din ce în ce mai rău. Se pare că boala necruțătoare i-a fost fatală. Fathi Taher s-a stins din viață la Istanbul și va fi înmormântat în Iordania, țara natală, la Amman.
Taher s-a implicat la un moment dat în fotbalul românesc. El a venit la Rapid în anul 2008 și voia să ducă clubul la un alt nivel. După scurt timp, omul de afaceri s-a retras din clubul bucureștean. Multimilionarul a plecat de la Rapid după ce a susținut că a pierdut 8 milioane de euro ca urmare a investițiilor făcute în Giulești.
Averea lui Fathi Taher se ridică la circa 300 de milioane de euro. Individul care a vrut să ducă Rapidul la un nivel înalt activa în turism, imobiliare și în industria alimentară. Printre afacerile lui Taher din București se numără Școala Româno-Americană din Pipera, Hotelul Marriott, dar și fabrila de ciocolată Kandia.
Taher este cel care a reușit să deschidă pentru prima dată un stand al Kuweitului la Romexpo, în 1976. La inaugurarea expoziției, fostul finanțator de la Rapid a dat mâna cu Nicolae Ceaușescu. Episodul s-a repetat și în timpul vizitei făcute de Ceaușescu în Kuweit, atunci când familia lui Taher a făcut parte din oficialitățile gazdelor.
Multimilionarul iordanian a fost unul dintre primii afaceriști din străinătate care au investit în fotbalul românesc. Acesta a preluat în 2008 60% din acțiunile clubului Rapid, după îndelungi serii de tratative cu George Copos.
Am fost plecat din România în vacanța de iarnă și, când m-am întors, la începutul anului, am aflat că domnul Copos a scos Rapidul la vânzare. Nu vă imaginați că a dat anunț la ziar, era o informație care circula exclusiv în anumite medii.
Colaboratorii mei de la Griro mi-au zis: „De ce să nu-l luăm noi?“, știută fiind vechea afinitate între Griro și Rapid – „Rapidul a plecat de la Grivița Roșie în 1923. De la această idee a plecat discuția cu Copos care, o să vă mirați, m-a contactat el pe mine, după ce indirect i-am comunicat interesul meu și al Griro pentru Rapid.”, a mărturisit, la un moment dat, Taher.