Un stadion care a fost inaugurat în urmă cu doar jumătate de an are probleme destul de grave. 14 milioane de euro au fost investiți în el, însă nu a fost de ajuns. Despre ce arenă este vorba și cine este responsabil pentru situația dezastruoasă în care se află acum stadionul?
Pentru ca sportivii care evoluează la nivel înalt să își poată desfășura activitatea în mod normal este nevoie de condiții optime. Autoritățile din România sunt conștiente de acest lucru, însă evită să facă investiții prea mari în sport. Surprinzător este că nici măcar atunci când le fac, nu le fac așa cum trebuie, altfel nu s-ar putea explica cum un stadion nou ajunge să aibă probleme serioase după nici un an.
Suporterii din Arad au aşteptat vreme de opt ani pentru a avea un nou stadion. Anul trecut, aceștia și-au văzut visul împlinit cu ochii. Stadionul Francisc von Neuman a fost inaugurat, simbolic, de către autorități, înaintea meciului de vineri dintre UTA și FC Voluntari. Arena din Arad a fost construită pe parcursul a cinci ani, costurile totale ajungând la 14 milioane de euro
Deşi are o capacitate de doar 12.700 de locuri, construcţia arenei a depăşit cu mult termenul de predare anunţat iniţial. Întreg bugetul pentru construcția arenei a fost asigurat din fondurile publice ale municipalității.
Deşi a trecut doar jumătate de an de când a fost dată în folosință, arena celor de la UTA are probleme. Concret, stadionul se confruntă cu probleme la sistemul de irigaţii, cu suprafaţa de joc, dar şi cu unele infiltraţii care apar la vestiare.
Presa locală transmite că administratorii arenei şi-au manifestat dorinţa ca stadionul să intre în circuitul UEFA, adică să se poată juca aici meciuri ale naţionalei mari şi ale celei de tineret. În ciuda apelului făcut, Răzvan Burleanu le-a transmis că trebuie să rezolve patru mari probleme ce ţin de arena pe care joacă UTA Arad:
Reamintim că la evenimentul de inaugurare a fost prezent și ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Marian Stroe. Politicianul a apreciat atunci că obiectivul ar trebui inclus în circuitul marilor competiții sportive. Timpul însă a dovedit contrariul.
Pentru sportul românesc nu este doar încă un stadion la standarde europene. Reprezintă în primul rând un obiectiv care să ofere infrastructură înaltei performanţe, unei echipe de tradiţie în sportul românesc. (…) Doresc să aducem aceste bijuterii, aceste stadioane, într-un circuit al marilor competiţii. Le oferi locul potrivit, le foloseşti eficient, le pui în valoare, le rentabilizezi din punct de vedere economic şi sportiv. Organizezi mari competiţii. Aradul se poate înscrie cu aceasta arenă în circuite ale competiţiilor sportive interne şi internaţionale.”, a spus ministrul Tineretului şi Sportului, la momentul respectiv, conform Agerpres.