Noul sezon al Ligii 1 a început. O serie de meciuri spectaculoase au delectat fanii fotbalului românesc. Cum patronii cluburilor din Liga 1 au un rol major în destinele echipelor, aceștia au o expunere publică foarte mare. Există însă și un patron din Liga 1, tentat să se retragă definitiv din fenomen. “Soția mă ceartă, iar copiii fac mișto de mine! Aș vrea să scap de fotbal”.
Meciul de debut al noului sezon din Liga 1 a fost cel dintre FC Botoșani și FCSB. Conform tradiției, FCSB pleca ca mare favorită în această înfruntare. Dar cum în fotbal oricde este posibil, partida a avut un deznodământ suprinzător. După 90 de minute intense, în care căpitanul roș-albaștrilor Florin Tănase a ratat un penalty în minutul 61, partida s-a terminat cu scorul de 0-0.
De curând, patronul celor de la Botoșani a făcut câteva dezvăluiri despre viața sa ca și finanțator al echipei botoșănene. Valeriu Iftime a recunoscut că nu mai merge la meciurile echipei sale din cauza soției sale care îl ceartă și a copiilor săi care îl iau la mișto în ziua meciului.
Soția mă ceartă dacă mă duc la meci, iar acum nu mai merg la stadion. Copiii fac mișto când e zi de meci, spun să fiu lăsat în pace pentru că sunt în transă. Partea frumoasă este că în zi de înfrângere e totul negru, iar la victorie, ziua e de o frumusețe teribilă. Am intrat în fotbal din întâmplare, apoi am contact ambiția de a nu mă face de râs. Eram în liga a treia și eram vreo zece anteprenori. M-am implicat tot mai mult până am fost lăsat singur. M-am trezit apoi în liga a doua și am cumpărat toate acțiunile de la Primărie. Caraghios a fost că un club care pierdea bani a fost cumpărat de la Primărie”, a declarat Valeriu Iftime.
În declarațiile sale, Valeriu Iftime a recunoscut că pentru el rolul de patron al unui club de fotbal din Liga 1 nu înseamnă doar notorietate. Iftime spune că acest statut este destul de obositor și că se gândește uneori să iasă din fotbal.
„Pentru mine fotbalul înseamnă o notorietate care mă obligă, dar mă și obosește, nu-mi dă o stare de bine reală. Aș vrea să scap de fotbal, de energia negativă pe care o dă uneori. Chiar și cei de lângă noi, autoritățile locale, parcă simt că au o invidie local. Deși fotbalul e cel mai mare vector de imagine cultural. Puțini se pot lăuda că într-un singur loc au fost Eminescu, Enescu, Iorga și Luchian. Să ai acest brand și să nu-l folosești, e trist” a spus Valeriu Iftime la Radio Gold FM.