Alexandru Bourceanu, fostul căpitan al celor de la FCSB, a făcut dezvăluiri surprinzătoare în cadrul emisiunii GSP Live. Acesta a vorbit despre relația tensionată pe care a avut-o cu actualul antrenor al Universității Craiova, Costel Gâlcă.
Bourceanu a părăsit FCSB în februarie 2014, transferându-se la echipa turcă Trabzonspor. În septembrie același an, s-a întors la FCSB sub formă de împrumut, moment în care pe banca tehnică a echipei roș-albastre se afla deja Costel Gâlcă. Acesta din urmă a reușit să aducă ultimul titlu de campion pentru FCSB în sezonul 2014-2015.
Potrivit GSP, Bourceanu a declarat: „Cum l-am cunoscut eu acum 10 ani, Costel Gâlcă vrea ca echipa să construiască, să aibă mingea, iar jucătorilor de la Craiova li se potrivește asta. Gâlcă e un tip corect. Deși eu, personal, am avut o relație proastă cu el. Cu Gâlcă am avut cea mai proastă relație dintre toți antrenorii cu care am lucrat”.
Fostul căpitan al FCSB a recunoscut că multe dintre tensiunile cu Gâlcă au fost cauzate de propriile sale așteptări și comportament: „Asta a ținut foarte mult de ceea ce am făcut eu, e bine pentru mine să-mi recunosc greșelile. Eu fusesem căpitan și mă întorsesem, dar aveam așteptări să fiu tratat la fel, deși nu jucam la fel. Ajungeam de multe ori pe bancă, asta îmi crea disconfort și exista o relație tensionată”.
Bourceanu a ținut să sublinieze că nu îi impută nimic lui Gâlcă și că este important să învețe cum să gestioneze astfel de situații: „Nu vreau să îi imput lui nimic. Important e să îmi dau seama cum aș putea să gestionez eu astfel de situații, cu jucători care se așteaptă să fie în echipă pentru că au fost la un nivel foarte bun, dar acum nu mai sunt la același nivel”.
În ciuda trecutului tensionat, Bourceanu a lăudat abilitățile lui Gâlcă ca antrenor și a subliniat că acesta poate realiza lucruri importante la Universitatea Craiova: „Vreau să dau greutate faptului că e un antrenor care poate să realizeze lucruri la o echipă precum Craiova. Au trecut 9 ani de atunci, fiecare om se mai schimbă, el e mai bun decât era atunci”.