În cadrul unei postări pe rețelele sociale, medicul Mihail Pautov a dezvăluit motivul pentru care este bine să punem puțină sare în apa pe care o bem dimineața. Conform specialistului, dacă se elimina prea mult sodiu din organism, unele simptome nu prea plăcute își pot face apariția.
Mai precis, simptome precum durerile de cap, lipsa de energie și tremurul pot să apară în această situație. Se pare că una dintre cele mai apreciate băuturi matinale, cafeaua, are un efect diuretic și face ca organismul să elimine mai multă sare din rinichi, la fel și apa.
După cum susține dr. Mihail Pautov, simptomele menționate în rândurile de mai sus își pot face cu ușurință apariția dacă se elimină prea mult sodiu din organism. În plus, cafeaua și apa pot facilita acest proces. Prin urmare, specialistul susține că pentru a scăpa de simptomele de hipoglicemie este bine ca după cafea să punem puțină sare în apa pe care urmează să o bem.
De menționat este faptul că această variantă este valabilă doar în cazul persoanelor care NU suferă de hipertensiune arterială. În cadrul unei postări pe rețelele speciale, reputatul medic a oferit mai multe detalii în acest sens.
”Dacă bei dimineața cafea, indiferent dacă e cafea neagră sau cafea cu lapte, bei apă și crezi că e suficient să faci asta, este posibil să te înșeli. Dacă după ce faci asta ai următoarele simptome și crezi că ai de a face cu o hipoglicemie, adică ai un pic de tremurat, te doare capul, nu ai energie sau poate ai niște transpirații reci și ai impresia că ai hipoglicemie și trebuie să mănânci ceva dulce, atunci te înșeli.
Cel mai probabil, ceea ce se întâmplă este faptul că elimini prea mult sodiu. Cafeaua are efect diuretic și te face să elimini mai multă sare din rinichi, la fel și apa. O să spele rinichii și o să scapi de sarea de care ai nevoie. Așa că este foarte posibil, atenție, dacă nu ai hipertensiune, să ai nevoie de un pic de sare în apă dimineața. Așa că dimineața când te trezești și bei cafea și apă pune un pic de sare și o să vezi că scapi de acele simptome de hipoglicemie”, a explicat specialistul.
Totodată, dr. Pautov a subliniat faptul că, potrivit recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), este indicat să consumăm cel mult 2300 mg de sodiu pe zi, adică echivalentul a aproximativ 5,7 g de sare.