Încă o echipă de tradiție din fotbalul românesc va avea parte de un stadion nou, ultramodern. Acesta ar urma să coste nu mai puțin de 140 de milioane de euro, iar primele imagini arată senzațional.
Visul timișorenilor de a avea o nouă arenă la cele mai înalte standarde europene e pe cale să prindă contur. Proiectul a fost deja finalizat și este descris drept „unic” de autorități, datorită aspectului său.
Într-un top întocmit în funcție de capacitate, stadionul ar urma să ocupe poziția a doua, cu 32.000 de locuri, după Arena Națională, care are 55.000. Întreaga investiție ar urma să se ridice la 140 de milioane de euro. Marcel Ciolacu a dat asigurări că „bijuteria” orașului de pe Bega va vedea lumina zilei în cel mai scurt timp posibil.
„Timișoara merită să aibă un stadion pe măsura sa! Orgoliile politice și incompetența au blocat ani și ani de zile dezvoltarea acestui mare centru universitar al României pe partea de infrastructură sportivă!
Am discutat astăzi (n.r. sâmbătă, 30 septembrie ) cu reprezentanții galeriei lui Poli Timișoara despre viitorul proiect al noului stadion. Totul se va debloca. Se va face dreptate pentru Timișoara!”, a transmis premierul.
În așteptarea arenei ultramoderne, fotbalul timișorean se zbate în mediocritate. Niciuna dintre echipele care reprezintă orașul nu se mai află în primele două eșaloane. Ripensia chiar a decis să desființeze formația de seniori, singurele care mai funcționează la ora actuală fiind grupele de copii și juniori.
De asemenea, „bătrânul” Dan Păltinișanu se află într-o stare de degradare accentuată, motiv pentru care nu a mai găzduit niciun meci de mai bine de un an. Acesta a fost inaugurat în 1963 și are 33.000 de locuri. Fondurile pentru construirea noului stadion – care nu va beneficia de pistă de atletism și nu va fi complet acoperit – vor fi asigurate de Compania Națională şi Consiliul Judeţean Timiş.
„Cu ocazia realizării SF-ului avem şi noi randări ale aspectului noului stadion. E un aspect spectaculos, unic, un concept original, nu va avea pistă de atletism pentru că noile aşteptări ale iubitorilor fotbalului, dar şi ale celor care vor fi participanţi la evenimentele culturale şi sociale pe care le vom organiza acolo, sunt în a fi cât mai aproape de epicentrul acţiunii, ori pista de atletism îndepărtează oarecum spectatorul de focul evenimentelor. Şi, pentru o competiţie atletică care eventual se poate desfăşura o dată pe an, nu merită să obturăm vizibilitatea şi trăirea la maxim a evenimentelor a zeci de mii de oameni, cu evenimente care se pot realiza mult mai des”, a declarat, nu cu mult timp în urmă, Alin Nica, președintele CJ Timiș.