Ana Maria Brânză a făcut o serie de dezvăluiri explozive cu privire la viața sa privată. Fosta sportivă i-a lăsat pe toți cu gura căscată cu ultimele declarații. Ea a povestit că a avut nevoie de mai multe ședințe la psiholog după ce s-a retras din activitate.
Ana Maria Brânză a povestit detalii neștiute din viața sa personală. Spadasina retrasă din activitate a recunoscut că viața ei nu a fost deloc ușoară, după ce a renunțat la sportul care a consacrat-o.
Campioana mondială a povestit pe larg ce i s-a întâmplat după ce s-a lăsat de scrimă. Ea a mărturisit că a avut nevoie de consiliere psihologică, pentru a putea depăși momentele dificile, cauzate de retragerea din lumea sportului, unde a cunoscut marea performanță.
Perioada de tranzitie după ce-ți închei cariera sportivă nu este printre cele mai roz. Sunt momente în care ți-e greu, în care nu înțelegi care îți este obiectivul. Ai fost obișnuit întrega viață să muncești pentru un obiectiv imediat. Chiar dacă îl implineai sau nu, greșeai, apoi reparai.
În viața de după sport, nu se mai întâmplă asta. Te trezești într-o dimineață în care nu mai ai acel obiectiv și nu știi cum să-ți contorizezi munca. Apare anxietatea în primă fază și așa mai departe. Ai nevoie de sprijin, ai nevoie de oameni în jurul tău, pentru că riști să ajungi pe marginea prăpastiei, numită depresie.
Tranziția aceasta nu e deloc ușoară. Practic, ai tot ce-ți dorești, dar tu te simți pe zi ce trece mai gol. Ai o casă, ai o familie, ai tot ce ți-ai putea dori, dar tu, totuși, te simți atât de gol.”, a relatat spadasina în vâsră de 38 de ani, conform click.ro.
Ana Maria Brânză a cochetat și cu tenisul de câmp, dar nu i-a plăcut. Pasiunea pentru scrimă a descoperit-o datorită fratelui ei mai mare. El a fost cel care a dus-o prima dată pe Ana în sala de scrimă din Complexul Sportiv Ghencea. A fost dragoste la prima vedere, așa se explică faptul că a avut nevoie de terapie după ce a renunțat la sportul căruia i se mai spune «şah fizic».
Eu am avut nevoie de consilier, de un psiholog în această perioadă, pentru că mi-am dat seama că nu mă pot ajuta singură. Am avut nevoie de oameni calificați, care să-mi ofere acest sprijin. Și nu, nu este o rușine, pentru că și noi, sportivii, suntem predispuși la astfel de afecțiuni. Familia e prima acolo lângă tine să te ajute, dar de multe ori, nici cu ei nu mai găsești căile de comunicare. Ajutorul specializat este cel mai bun”, a mai spus marea campioană la spadă, conform sursei amintite mai sus.
Ana Maria Brânză s-a retras din activitate după ediţia Jocurilor Olimpice de la Tokyo.