CSA Steaua nu concepe să mai piardă un an în divizia B. Echipa armatei are un plan bine pus la punct în cazul în care vor termina sezonul pe loc ce duce în prima divizie.
CSA Steaua își pregătește deja dosarul de licență și este gata să meargă la TAS, dacă nu va primi drept de promovare din partea FRF.
Deși întrunește toate criteriile sportive pentru a promova, echipa armatei este ținută în B din cauza legii sportului, care interzice ca un club deținut de o entitate a statului să joace în prima ligă.
Spre exemplu, Unirea Dej are probleme legate de infrastructură, iar presedintele clubului, Gabriel Mangaș, susține că sunt lucruri de rezolvat înainte de promovare.
„Noi îndeplinim ușor criteriile financiare, fiindcă suntem cu toate plățile la zi și către angajați, și către ANAF. Ca să putem promova ar trebui să rezolvăm alte chestiuni care țin de infrastructură, de numărul de angajați, de centrul de tineret. Unirea nu a mai fost în prima ligă, dar mai e timp până la sfârșitul procesului de licențiere, nu ar fi corect să spună cineva că Dejul nu va lua licența. Avem timp să ne rezolvăm problemele”.
Oricum, situația de la CSA Steaua nu e cea mai roz. Echipa tocmai a pierdut un proces cu FCSB, pe palmares, ÎCCJ decizând să retrimită dosarul la rejudecă la Curtea de Apel. Daca nu era acceptat apelul FCSB-ului, CSA Steaua ar fi deținut palmaresul din 1947 până în 1998.
„AFC Steaua NU a avut NICIODATA drept de proprietate pentru marca, numele sau palmaresul Stelei. Toate acestea au ramas intotdeauna in patrimoniul Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti. Ca atare, AFC Steaua nu putea ceda, nu putea transfera, nu putea cesiona si nu putea înstrăina acest patrimoniu, care a ramas intotdeauna proprietatea exclusiva a Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti. Am demonstrat ca PALMARESUL NE APARTINE si de aceea, hotararile Tribunalului Bucuresti si ale Curtii de Apel Bucuresti ne-au fost favorabile. DECIZIA HALUCINANTA DE AZI TERGIVERSEAZA DOAR CAUZA IN FAVOAREA LUI BECALI SI A FCSB DAR NU SOLUTIONEAZA FAVORABIL SITUATIA DEOARECE PALMARESUL NE APARTINE.
Ne vom judeca din nou la Curtea de Apel Bucuresti acolo unde judecatorii ne-au dat castig de cauza!
DECIZIA DE AZI A ICCJ, A UNOR JUDECATORI CARE SE PREFAC CA AU UITAT LEGEA ESTE ILEGALA DAR NU DEFINITIVA! Judecatorii completului 5 AP au stabilit pentru motive doar de ei stiute ca DECIZIA CURTII DE APEL BUCURESTI NU ESTE LEGALA! Reiterez faptul ca nu erau motive de recurs care sa se incadreze in dispozitiile prevederilor art 488 cod procedura civila iar admiterea arector recursuri este un abuz!”, a spus Talpan, după decizia ÎCCJ.