Simona Halep și familia ei sunt una dintre cele mai înstărite din România. Datorită performanțelor Simonei Halep, familia nu mai are griji din punct de vedere financiar.
Totuși, nu a existat mereu o liniște financiară în familia Halep. În 2018, familia sportivei a fost executată silit de ANAF.
Din cauza datoriilor către stat, ANAF a scos la vânzare, în 2018, o clădire comună pe care familia Halep, printr-o companie deținută integral de Stere Halep, o deține în comuna Vulturu. La acest moment, Halep era pe primul loc mondial.
Clădirea a fost scoasă la licitație de Serviciul Fiscal din Hârșova. Această clădire era un spațiu destinat producției de băuturi alcolice, având o suprafață de 167.81 metri pătrați contruiți, plus 1000 de metri pătrați de pământ.
Chiar dacă licitația, care a pornit de la 50.758 de lei, a avut loc în 2018, datoria lui Stere Halep a fost identificată în 2013, când s-a pus sechestru pe clădire.
Clădirea era proprietea firmei ”La Stelică SRL”, companie înființată în 1991. Acesta era un magazin sătesc ce înregistrase în 2016o cifră de afaceri de 211.607 lei și un profit de 12.650 de lei. Cel mai interesant este că firm nu avea angajați.
Simona Halep are motive să fie încrezătoare pentru un verdict favorabil din partea instanţelor care au pe masă cazul său.
Încurajările vin de la unul dintre membrii Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, românul Cristian Jura. Acesta are informaţii suplimentare legate de mersul anchetei şi susţine că Simona Halep a reuşit să demonstreze cum a ajuns substanţa interzisă în corpul ei.
„Se pare că s-a identificat modalitatea prin care Roxadustatul a pătruns în organismul sportivei, și anume prin ingerarea unui supliment alimentar contaminat. Produsul contaminat este un produs care conține o substanță interzisă, fără ca aceasta să fie precizată pe eticheta produsului sau în informațiile accesibile printr-un demers rezonabil de căutare pe internet”, a declarat Cristian Jura pentru Pro Sport.
Se pare că fostul lider mondial mai are de aşteptat până să poată să se prezinte în faţa judecătorilor. O astfel de procedură durează până la câteva luni, iar data audierilor nu va fi comunicată dinainte. Ci doar rezultatul lor.
„Procedural, urmează mai multe etape. Mai întâi, e o audiere provizorie organizată în fața Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului. În această etapă este posibilă ridicarea suspendării provizorii a sportivei, ținând cont de dovezile că a ingerat un supliment contaminat.
Dar aș face o precizare importantă. Așa cum este posibilă ridicarea suspendării provizorii, la fel de bine ea poate fi menținută, depinde foarte mult de probatoriu”, a mai explicat Cristian Jura.