26 de milioane de euro datorie și nicio grijă la CFR Cluj: „Nu îmi fac nicio problemă!” Ce îi contrariază pe oficiali: „E ciudat!”

08 04. 2022, 16:54
Ștefan Gadola explică ce se întâmplă cu datoriile uriașe ale CFR Cluj

Ștefan Gadola, acționar minoritar la CFR, spune că în cadrul clubului este liniște și că datoriile de 26 de milioane de euro nu sunt o noutate.

CFR Cluj s-a distanțat la 8 puncte de rivala de la FCSB, iar al cincilea titlu consecutiv este tot mai aproape. Evident, odată cu acesta, ardelenii speră să ajungă și la sumele uriașe garantate de prezența în grupele Ligii Campionilor sau ale Europa League. Dan Petrescu și compania au în față un hop important. Derby-ul cu Universitatea Craiova, programat duminică, de la 20:30.

Ștefan Gadola explică ce se întâmplă cu datoriile uriașe ale CFR Cluj

Oficialul lui CFR Cluj spune că echipa trebuie să își vadă de drumul spre Liga Campionilor. Gadola îl confirmă pe Cristi Balaj. Președintele ardelenilor a declarat că mare parte din datorii sunt către acționari.

„Nu este o noutate, nu știu de ce acum apar aceste lucuri, când noi le știm de foarte multă vreme. Aceste împrumuturi sunt de foarte mult timp. Cum a spus și Cristi Balaj, nu este o situație catastrofală. Există aceste împrumuturi date de Neluțu Varga, în rest este liniște. Nu îmi fac nicio problemă.

Dânsul a dat aceste împrumuturi pe o perioadă mai lungă. Mai investește, asigură de multe ori plata salariilor, pentru a merge tot înainte. E curios că apare tocmai acum această problemă.

Aceste împrumuturi au fost făcute pentru ca clubul să meargă mai departe și să facă performanță. Dorința noastră este să facem performanță. Este cert că vrem să luăm campionatul, fiindcă dorim să ne calificăm în Champions League pentru că acolo vin bani mai mulți”, a declarat Ștefan Gadola, la Pro Arena.

După trei runde jucate din play-off, CFR Cluj este lider în Liga 1 și este mare favorită la câștigarea campionatului. 7 etape mai sunt de jucat din actualul sezon.

„Majoritatea sumelor sunt datorate către acționari, sunt cei care au investit în continuare, când vorbeam de acea optimizare și reducere a cheltuielilor. Dorința a fost să achităm marea majoritate a datoriilor care existau și puteau să împiedice rezolvarea licențierii.

La 31 martie, documentele pentru licențiere au fost trimise, asta a însemnat să vină și un sprijin financiar din partea finanțatorilor, pentru a rezolva problema. Atât timp cât ei au anunțat disponibilitate, din punctul meu de vedere n-ar trebui să fie o problemă,
Cristi Balaj