Valentin Cojocaru a reușit în cele din urmă să scape de iadul pe care Vladimir Putin l-a dezlănțuit în Ucraina în ultimele 3 zile. Portarul de 26 de ani al celor de la Dnipro-1 nu a avut însă deloc un drum ușor până la intrarea în România.
Fostul fotbalist de la Viitorul Constanța și FCSB nu a apucat să părăsească Ucraina joi, în prima zi de conflict. Nu a mai ratat însă și a doua ocazie, iar în dimineața zilei de vineri, în jurul orei 6:00 și-a început drumul spre România alături de alți 11 coechipieri, informează ProSport.
Acesta a fost extrem de dificil, iar portarul român a reușit să ajungă la punctul de frontieră Siret abia sâmbătă dimineață, în jur de 8:30, adică după mai bine de 26 de ore.
Conform sursei citate, în apropierea graniței, Valentin Cojocaru și colegii săi au fost nevoiți să meargă pe jos nu mai puțin de 20 de km, după ce și-au abandonat mașinile din cauza aglomerației foarte mari care era la acel moment în zona respectivă. La intrarea în România, jucătorii lui Dnipro-1 au fost preluați de un microbuz care a plecat ulterior spre București.
Printr-o situație similară a trecut și Mihai Leca, fundașul central al celor de la FC Lvov. Însă nu la granița României cu Ucraina, ci la cea dintre Ucraina și Polonia.
Dacă se poate spune așa, el a fost puțin mai norocos decât Valentin Cojocaru, întrucât a trebui să meargă pe jos „doar” 10 km pe jos. Leca a povestit scenele tulburătoare care se petrec în acea zonă în aceste zile.
Sunt acum (n.r. vineri) în Cracovia. Urmează să decolez spre Varşovia, după care să o iau spre Bucureşti. Am plecat ieri (n.r. joi) pe la 4:30. În jur de 07:00 am fost la vamă şi am stat cam 14 ore până am trecut vama din Ucraina spre Polonia. După care am mai stat două ore în vama din Polonia ca să ies din oraş.
Era multă lume, când am ajuns cred că erau 3-4.000 de persoane. Sincer, cum am vorbit la început, în zona unde stăteam eu nu se instalase panica. După şedinţa cu cei din conducere am decis să plec acasă, cu un coleg francez.
Ne-a luat un domn de la club să ne ducă la vamă cu maşina. Dar cu 10 kilometri înainte a fost aglomeraţie mare şi a trebuit să o luăm pe jos. Cred că au fost vreo două accidente. Multă lume s-a dat jos şi a luat-o pe jos, cu copiii şi bagajele.
Am mers aproximativ 10 kilometri pe jos. Deraiase un tir în şanţ, era greu să îl scoată. Mă gândeam la copiii care erau acolo, într-un timp 15-20 de copii plângeau întruna de la frig şi oboseală. Au lăsat să treacă femeile şi copiii în faţă, dar veneau tot mai mulţi”, a spus Mihai Leca potrivit Look Sport.
Sergiy Stakhovsky denunță cu imagini măcelul Rusiei asupra civililor din Ucraina. Foto